Tlačová správa

10. 08. 2020

Prestížny rebríček Deloitte: Blindspot Solutions opäť medzi najrýchlejšie rastúcimi technologickými firmami

Praha, 5. august 2020 - Medzi najrýchlejšie rastúce technologické firmy Európy, Blízkeho východu a Afriky sa umiestnila tiež spoločnosť Blindspot Solutions, člen skupiny Adastra. V prestížnom rebríčku Deloitte Technology Fast 500, ktorý porovnáva rast tržieb za posledné štyri roky, obsadila 24. miesto. Stala sa tak najúspešnejšou českou firmou pôsobiacou v oblasti softvéru.

Blindspot Solutions, firma ktorá vyvíja inteligentné softvérové riešenia, zabodovala v rebríčku Deloitte Technology Fast 500. Poradenská spoločnosť Deloitte hodnotí rast tržieb za posledné štyri roky u firiem z oblasti EMEA, teda z Európy, Blízkeho východu a Afriky. "Za posledné 4 roky sme rástli o 4 444 percent. Umiestnenie medzi špičkou technologických firiem si veľmi vážime," hovorí spoluzakladateľ Blindspot Solutions a jeho CEO Ondřej Vaněk .

Najlepšie umiestnenie v rebríčku Deloitte každoročne získavajú predovšetkým produktovej firmy. "Pre českú softvérovú servisnú firmu je taký úspech neobvyklý, pretože narozdiel od tých produktových nie sme tak ľahko škálovateľný. Ak firma vydá napríklad 10 tisíc alebo milión kariet, ako v prípade tohtoročného víťaza Revolut, neznamená to, že potrebuje stokrát viac ľudí. My sme donedávna poskytovali predovšetkým služby. Zjednodušene povedané, na desaťnásobný obrat typicky potrebujeme desaťkrát viac ľudí," vysvetľuje CTO Blindspot Solutions Štěpán Kopřiva.

Spoločnosť Blindspot Solutions do roku 2017 poskytovala takmer výhradne vývoj riešení na mieru s použitím strojového učenia. Od roku 2017 sa jej odborníci navyše intenzívne venujú vývoju vlastných produktov. "Vďaka tomu môže Blindspot Solutions nasadzovať umelú inteligenciu u klientov po celom svete omnoho rýchlejšie a tiež s väčšou pridanou hodnotou," hovorí Ivo Mareček, riaditeľ marketingu Adastra Česká Republika.

Vývojári z Blindspot Solutions teraz rozširujú vlastný produkt Macula - platformu pre pokročilú videoanalytiku. S príchodom pandémie koronavírusu platformu obohatili o modul detekujúci osoby, ktoré sa napríklad po obchodoch, v bankách či iných prevádzkach pohybujú bez rúšok. Nový modul vie tiež monitorovať kapacity obchodov a ďalších uzavretých priestorov. "Technológiu úspešne nasadzujeme v retailových reťazcoch po celej Európe," dodáva Ondřej Vaněk z Blindspot Solutions.

V oblasti digitalizácie firma vyvíja platformu ARIS, ktorá automaticky triedi a generuje odpovede na prichádzajúce e-maily a textové správy. V oblasti inovácií vývojári z Blindspot Solutions pomáhajú klientom s AI stratégiami, ktoré úspešne implementujú.

Ondřej Vaněk a Štěpán Kopřiva očakávajú, že aj v nasledujúcich rokoch porastie záujem o riešenia s využitím umelej inteligencie, pretože jej pridaná hodnota je takmer pre každý sektor veľmi vysoká. Dôvodom je jednak šetrenie prevádzkových nákladov, ale aj poskytovanie novej zákaznícke skúsenosti a nového typu služieb koncovým zákazníkom. "Tieto faktory majú priamy pozitívny dopad na obrat a profit spoločností, ktoré sa touto cestou vydajú," dodávajú Ondřej Vaněk a Štěpán Kopřiva z Blindspot Solutions.