Tlačová správa

20. 04. 2020

Čas na čítanie: 3min

Adastra prichádza s pomocou pre malých a stredných podnikateľov: ponúkne im e-shopovú platformu zadarmo

Bratislava, 20. apríla 2020 - S podporou malých a stredných podnikateľov prichádzajú experti na digitalizáciu predaja zo spoločnosti Adastra. Novo vzniknutá platforma nakupene.online umožňuje každému predajcovi vytvoriť si jednoduchý e-shop, kde môže ponúkať svoj tovar a služby. Adastra tak reaguje na krízu spojenú s koronavírusom a ponúka túto službu zadarmo.

Hlavným cieľom projektu nakupene.online je bezplatné prepojenie malých a stredných podnikateľov s ich zákazníkmi. "V prvej fáze chceme obchodníkom pomôcť zvládnuť situáciu počas krízového obdobia a tiež tesne po ňom vytvorením vyššieho dopytu po ich produktoch a službách. Podnikatelia tak môžu v praxi predávať bezpečnejšie, efektívnejšie plánovať svoje zdroje, budovať lojalitu u existujúcich zákazníkov a získavať nových klientov,vysvetľuje Standa Dvořák, CEO adastra.one a autor myšlienky projektu.

Cieľovou skupinou platformy nakupene.online sú malý a stredný podnikatelia a obchodníci z radov reštaurácií, pizzerií, pekární, menších predajní zmiešaného tovaru (večierky), kaderníctva, záhradníctva, stavebnín, hračkárstva, ďalej menšie predajne oblečenia, kvetinárstva, cukrárne, servisy, športové potreby, akvaristiky, vinotéky a ďalšie. Platforma sa bude hodiť aj samostatne zárobkovo činným osobám, ktoré ponúkajú svoj tovar z domova (napríklad pekárky, cukrárky tď.).

Nakupene.online prináša výhody tiež zákazníkom. Vďaka digitalizácii Adastra maximalizuje bezkontaktné odovzdávanie tovaru, a vychádza tak v ústrety zvýšenému dopytu po tomto type nákupného procesu. Projekt ponúkne zákazníkovi možnosť naplánovať si čas a termín vyzdvihnutia tovaru podľa vlastných preferencií, a eliminuje tak prípadný kontakt s inými ľuďmi alebo čakanie na výdaj. "Zákazníci budú mať navyše k dispozícii prehľadnú databázu obchodníkov z okolia a ich produktov na jednom mieste," opisuje ďalšie benefity Standa Dvořák.

None

nakupene.online

None

nakupene.online

Ako to celé funguje?

Prihlásenie do platformy a nastavenie vlastného e-shopu bude predávajúcim trvať len niekoľko minút. Najprv zadajú informácie o vlastnej prevádzkarni, priradia zoznam tovarov, ktoré ponúkajú, a vo finále vyplnia jeho dostupnosť pre vyzdvihnutie. "Zákazník potom bude môcť od predajcu nakupovať, vybrať si termín výdaja tovaru a zaplatí priamo obchodníkovi pri vyzdvihnutí. Počítame aj so skorou integráciou platobnej brány, aby mohli zákazníci platiť online, " hovorí Márius Maslo, CEO, Adastra Slovakia.

Nakupene.online funguje ako webová služba a užívatelia si môžu stiahnuť aj mobilné aplikácie pre Android a iOS. Partnermi projektu sú adastra.one, Adastra, Acamar Outsourcing Services, Blindspot Solutions a Tatra banka. "Aj keď si uvedomujeme, že existujú v tejto chvíli stovky skvelých nápadov, ako v dobe koronakrízy pomáhať, veríme, že drobní živnostníci ocenia možnosť prekonať zložité obdobie, ktoré pre nich môže byť z hľadiska prežitia ich biznisu fatálne," dodáva Márius Maslo zo spoločnosti Adastra.

O spoločnosti Adastra

Adastra je medzinárodná konzultačná spoločnosť, ktorá dodáva komplexné riešenia uľahčujúce prechod do digitálnej éry. Zameriava sa na spracovanie dát, ich analýzu, budovanie dátových skladov, na oblasti internetu vecí (IoT), big dát, umelej inteligencie, vývoja aplikácií vrátane mobilných či tvorbu marketingových a kreatívnych stratégií. Svojim klientom tak Adastra, ktorá vznikla v roku 2000, ponúka komplexnú škálu služieb v oblasti digitalizácie. Medzi jej zákazníkov patria firmy z oblasti retailu, financií a bankovníctva, poisťovníctva, telekomunikácií, automobilového priemyslu, energetiky, farmácie a rady ďalších odvetví vrátane štátnej správy. Jej projekty realizuje 2000 konzultantov z 21 kancelárií po celom svete.
Viac na www.sk.adastragrp.com